Temporada Alta acull prop de 90 programadors de 12 països

Del 21 al 25 de novembre, des del Festival programem una gran concentració de muntatges de creació contemporània en quatre dies per afavorir l’estada al Festival de professionals de les arts escèniques nacionals i internacionals. Durant la Setmana de Programadors,  professionals d’arreu del món podran gaudir de muntatges de diferents llenguatges contemporanis d’artistes consagrats i emergents: ja hi han inscrits prop de 90 programadors de 12 països diferents.

La Setmana de Programadors té per objectiu fomentar l’intercanvi de projectes i facilitar la producció i la circulació d’espectacles. S’organitza al voltant de tres línies d’acció principals: Primer, oferir als programadors, l’oportunitat de veure en pocs dies un gran nombre de muntatges de creació contemporània (Sacseja’t), posar en contacte programadors amb artistes i a través de punts de trobades disteses, presentar nous projectes enfocats a la coproducció per part dels teatres, institucions i programadors visitants.

Així doncs,  a banda dels espectacles proposats s’organitzen activitats a porta tancada per a professionals en dues línies: posar en contacte directe els programadors i els artistes i presentar nous projectes nacionals i internacionals de cara a la possible coproducció programació avançada per part de les institucions internacional. En l’edició de 2018 la presentació de projectes estarà centrada en projectes proposats per la xarxa Pyrenart, amb el suport del programa POCTEFA de la Unió EuropeaA banda, tres dels espectacles que es presentaran durant la setmana, són coproduccions del Festival a partir de Catalunya i de fora: Uncanny Valley de Stefan Kaegi i Rimini Protokoll, Macho Man d’Àlex Rigola i Here de Lali Ayguadé i Guilhem Chatir. 

En aquest últims anys han passat per Girona prop de 500 professionals internacionals, incloent-hi representats d’institucions de prestigi com el Festival d’Avignon, el Théâtre Ôdeon de País, el Wiener Festwochen de Viena, el Kunsten Festival des Arts de Brussel·les, el Festival de Nàpols, el Foreing Affairs de Berlin o el Thèâtre de la Ville de París, entre molts d’altres.