Manel, Omara Portuondo i Cirque Éloize entre els nous confirmats de TA19

La presentació del nou àlbum de Manel a comarques gironines o un concert de la cantant cubana Omara Portuondo, membre del mític Buena Vista Social Club: són algunes de les noves confirmacions de Temporada Alta 2019, que se celebrarà d’octubre a desembre a Girona, Salt i altres poblacions de la zona.

Aquest divendres 31 de maig s’han presentat alguns dels espectacles i concerts del festival; el conjunt de la programació es farà públic a finals d’agost.

De Guissona a Cuba

La música feta a Catalunya tornarà a tenir un lloc preferent en la programació del festival, i ho demostren tres dels quatre concerts que s’han anunciat avui. Judit Neddermann, cantant dels Gramophone Allstars Big Band (TA17), vindrà al festival a presentar el seu nou àlbum, Nua, que transita entre el folk, la bossa nova, el jazz o el pop -serà el 17 d’octubre al Teatre Municipal. El Petit de Cal Eril, la banda que lidera Joan Pons, vindrà el 16 de novembre a presentar el seu nou àlbum, Energia fosca, un recull de cançons que s’allunyen del “pop metafísic” de l’àlbum anterior però no perden el caràcter flotant i vitalista característic de la banda de Guissona. Després de Jo competeixo, Manel presentarà el seu cinquè disc a La Mirona de Salt el 29 de novembre; una ocasió esperada, ja que serà la primera presentació de l’àlbum a les comarques gironines.

La cantant internacional és de Cuba i és Omara Portuondo. La mítica de Buena Vista Social Club, coneguda com la novia del filin, regalarà una dosi de boleros i sons cubans en el marc de la gira mundial Omara es Cuba – El último beso.

Acrobàcies i gags

Des d’avui també es poden comprar entrades per la prestigiosa companyia Cirque Éloize, que ve a presentar Hotel. La companyia canadenca se serveix d’una dotzena de músics i acròbates per presentar la colla de gent que coincideix en un hotel antic, tot d’individus variats i pintorescos, amb històries amagades, més o menys extravagants i més o menys solitaris. Cirque Éloize és habitual de Temporada Alta i ja va captivar el públic gironí amb espectacles com Saloon (TA17) o Cirkopolis (TA16).

Un total de cinc espectacles que s’uneixen als tres que ja es podien comprar fins ara: La tendresa, la comèdia d’equívocs d’Alfredo Sanzol que protagonitzen Elisabet Casanovas o Laura Aubert, entre d’altres; la corrua de gags dels HITS de Tricicle; i El Petit Príncep, el musical d’Àngel Llàcer i Manu Guix, basat en la història mítica de Saint-Exupéry.