L’edició iberoamericana de Temporada Alta tanca amb prop de 7.400 espectadors i un 78% d’ocupació

Aquest diumenge es va clausurar Temporda Alta Iberoamèrica. En total es van fer 81 funcions a les 3 subseus de Temporada Alta Iberoamèrica (Buenos Aires, Lima i Montevideo) 33 de les quals corresponen a les produccions catalanes i el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic amb més de 2.000 espectadors i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

Temporada Alta Buenos Aires ha aconseguit un 100% d’ocupació amb Terra Baixa, Cases, Calma! i Vida. Les produccions que el Festival va portar a l’altra costat de l’atlàntic amb l’objectiu d’internacionalitzar l’escena del país. Pel que fa a la setena edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic Cristina Clemente es va proclamar guanyadora, aquesta competició es va celebrar a la Sala Timbre4 de la capital argentina amb la col·laboració de Fundació SGAE

Amb aquestes xifres, Temporada Alta a Amèrica Llatina, es consolida com una plataforma per a donar a conèixer la dramatúrgia i les produccions catalanes a Llatinoamèrica, fomentant alhora un espai de trobada i intercanvi entre artistes dels dos costats de l’Atlàntic. A Buenos Aires, un programa d’activitats paral·leles, entre les que s’incloïen 1 taller internacional, 4 workshops (un d’ells impartit per Guillem Albà) i conferències i taules rodones sobre dramatúrgia actual en la que també van participar les dramaturgues catalanes Cristina Clemente i Marta Aran, van completar el calendari teatral de l’estiu austral.

Així, a les tres seus d’Iberoamèrica (Buenos Aires, Lima i Montevideo) s’han pogut veure un total de 24 muntatges de diferents gèneres i països entre els que volem destacar les tres produccions catalanes i Vida de Javier Aranda, que Temporada Alta, junt amb l’Institut Ramón Llull, Acción Cultural Española i Iberoescena han portat a l’altre costat de l’Atlàntic. En aquest sentit, cal destacar la bona acceptació del clàssic català Tierra Baja interpretat per Lluís Homar, de l’estrena de Calma! de Guillem Albà, de Cases la petita instal·lació de l’escenògrafa mallorquina Xesca Salvà i de Vida el muntatge de petit format del titellaire Javier Aranda.

Temporada Alta a Iberoamèrica ja fa 7 anys que és una realitat. Durant aquestes edicions aquest programa ha permès que 37 artistes i espectacles catalans actuessin a Iberoamèrica gràcies al suport principal de l’Institut Ramon Llull. La suma d’espectadors d’aquestes funcions al llarg d’aquestes 7 edicions sobrepassa els 22.000.