‘La ternura’, amb versió catalana a TA19, premi Max al millor espectacle de teatre

Aquest dilluns 20 de maig, la ciutat de Valladolid ha acollit els XXII Premis Max de les Arts Escèniques, que es concedeixen des del 1998 a professionals del teatre i la dansa de l’Estat espanyol. La ternura, la comèdia d’Alfredo Sanzol que podrem veure en versió catalana a Temporada Alta 2019, s’ha endut el guardó al millor espectacle de teatre: Sanzol proposa un joc d’equívocs basat en les comèdies shakespearianes.

Doble guardó, també, per Grito pelao de la Compañía Rocío Molina: la companyia s’ha endut el premi al millor espectacle de dansa i a Sílvia Pérez Cruz per la millor composició musical per espectacle escènic. A Temporada Alta 2017 se’n va poder veure part del procés de creació, unes improvisacions davant del públic que es titulaven Impulso i que també va fer a Nîmes, París, Nova York o Madrid.

Ha estat, de fet, una gran nit pel teatre català. Jordi Prat i Coll s’ha endut el guardó a la millor adaptació d’obra teatral per Els jocs florals de Canprosa, i l’espectacle Temps salvatge ha guanyat dos premis: Josep Mª Miró i Coromina s’ha endut el premi a la millor autoria teatral i Xavier Albertí el premi a la millor direcció d’escena.

Doble guardó, també, per a A. K. A., el premiat monòleg de Daniel J. Meyer que dirigeix Montse Rodríguez i protagonitza Albert Salazar. Meyer ha guanyat el premi a millor autor revelació i Salazar s’ha endut el guardó a millor actor protagonista. Esperem, qui sap, que l’espectacle torni aviat a les sales gironines.