< Maig >

El Premi BBVA de teatre publica els finalistes de l’edició 2020

El 20è premi BBVA de teatre ha fet públics els espectacles finalistes del concurs. Són La revelació, una producció de Teatro de Cerca, La Rueda i el Festival Grec, escrita i dirigidia per Jorge-Yamam Serrano; Vaig ser pròsper, de Projecte Ingenu i direcció de Marc Chornet; Sólo creo en el fuego de la companyia Los Prometidos i Accions de resistència de Susaana Barranco. L’obra guanyadora realitzarà una gira per diversos teatres de Catalunya i es podrà veure a Temporada Alta 2020.

Les obres finalistes es podran veure en quatre teatres, a Manlleu, Tàrrega, Martorell i Valls, durant els caps de setmana d’abril i el veredicte del premi es donarà a conèixer el 20 de maig al teatre l’Atlàntida Vic. El premi BBVA està promogut per  Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i té com a principal  finalitat donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors. El guardó garanteix una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros (5 representacions incloent la participació al Festival)

El jurat d’aquesta 20a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna de Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.