< Juliol >

El Canal 33 estrena ‘Amb el cor al genoll’, un documental que s’acosta al dia a dia de Sol Picó

Aquesta nit, a les 23.15h, el Canal 33 estrena Amb el cor al genoll, un documental de Susanna Barranco que repassa la trajectòria artística de la coreògrafa i ballarina Sol Picó. Precisament, Barranco i Picó estrenen el seu nou espectacle, Red Room, la setmana vinent a Temporada Alta, un muntatge que s’acosta al món de la prostitució amb perspectiva de gènere.

Amb el cor al genoll mostra el dia a dia de Picó des dels seus inicis, quan s’acostava més a la perfomance i al teatre de carrer, fins a l’actualitat, consolidada artísticament i amb la seva pròpia companyia. El documental es fixa en l’activitat que es desenvolupa darrere de l’escenari, en un moment crucial de la carrera de Sol Picó, just després d’haver guanyat el Premi Nacional de Dansa.  L’obra de Picó es caracteritza per mostrar una dona forta i vigorosa però que no té por de mostrar les seves debilitats sense tabús. El projecte, producció de La Barranco Films, s’acosta també a la faceta més personal de l’artista: les dificultats de créixer com a ballarina, les dificultats de la creació i com encarar la seva carrera després de fer 50 anys.

Red Room és l’espectacle que les dues creadores presenten el proper 6 de desembre a les 20.30h al Teatre de Salt. És un espectacle que combina la dansa, el teatre i el vídeo creat a partir del documental Nues de Susanna Barranco. Les tres expressions artístiques serveixen per preguntar-se quines són les línies vermelles de la indústria del sexe i, a la vegada, donen veu tant a les treballadores sexuals, d’orígens i pensaments diferents, com a altres testimonis que exposen els diversos posicionaments que hi ha actualment al voltant de la prostitució.