Sis produccions de Temporada Alta sumen deu nominacions als Premis Butaca

Aquesta nit s’han presentat les nominacions als Premis Butaca que enguany celebren 25 anys. D’entre les principals nominacions, hi ha quatre produccions del Festival: L’omissió de la família Coleman, La néta del senyor Linh, Vania, Els Ocells, Una Ilíada i Trama. Celebrant l’aniversari, els Premis han anunciat que canvien de data de la celebració per fer-ho coincidir amb el Grec i que la gala d’entrega de premis es celebrarà el proper 14 de juliol al Mercat de les Flors. A més, també han presentat una ampliació de categories nominades per tal d’adaptar-se a les noves tendències i abastar totes els gèneres i disciplines. A partir d’avui, i fins al proper 7 de juliol, els espectadors sou els que podeu decidir els guanyadors, votant AQUÍ.

L’omissió de la família Coleman, on l’autor i director argentí Claudio Tolcachir dirigia un repartiment català, està nominada a millor muntatge teatral. Francesca Piñon i Sergi Torrecilla, àvia i nét d’aquesta família poc convencional, també estan nominats, respectivament, a millor actriu de repartiment i a millor actor de repartiment. L’Omissió de la família Coleman es va estrenar aquesta tardor a Temporada Alta i va fer, posteriorment, temporada al Teatre Romea de Barcelona. Una altra producció de Temporada Alta 2018, La néta del senyor Linh, dirigida per Guy Cassiers, també aconsegueix una nominació: Lluís Homar optarà al Premi Butaca a millor actor. El muntatge, una coproducció del Festival i el Teatre Lliure, repeteix una fórmula semblant que L’omissió de la família Coleman i forma part de les diverses obres on s’ha convidat a directors estrangers a dirigir actors del país, en aquest cas amb el prestigiós teatre belga Toneelhuis.

També entre les produccions de Temporada Alta 2018 nominades hi trobem Els Ocells. Aquest muntatge coproduït amb la pròpia companyia, La calòrica, es planteja el concepte de democràcia a través de la sàtira i l’humor i ha estat nominada per partida doble: a millor espectacle de petit format i a millor vestuari (Albert Pasqual). Finalment, Eduard Farelo també obté una nominació a millor actor pel seu treball a Una Ilíada, coproducció també de Temporada Alta, adaptació del clàssic d’Homer que s’ha pogut veure al Festival i a La Perla 29. A més, ha realitzat una gira per diverses poblacions de Catalunya que ha acabat aquesta mateixa primavera i que seguirà a la tardor.

Per la seva banda, Vania, d’Àlex Rigola, producció de Temporada Alta 2017, Heartbreak Hotel, Titus Andrònic S.L. i Teatros del Canal, recull diverses nominacions: a millor espectacle de petit format i a millor direcció. El muntatge es va estrenar fa dos anys al Festival i més tard va realitzar temporada als teatres madrilenys. Per últim, també està nominada a millor coreografia Roser López Espinosa, pel seu treball a Trama, coproducció de Temporada Alta 2019 i el Mercat de les Flors i que ja s’ha pogut veure a Barcelona.

Temporada Alta segueix amb la seva aposta de programar algunes de les produccions de més d’èxit de casa nostra al costat de grans creadors internacionals. D’aquesta manera, alguns dels espectacles nominats en aquesta 25a edició dels Premis Butaca s’han pogut veure o es podran veure en el marc del Festival: La tendresa (de T de Teatre i Dagoll Dagom) es podrà veure en la propera edició del Festival (ja hi ha les entrades a la venda!) i produccions com Rhumans, MiliKK o Només una vegada han passat també per Temporada Alta i també opten a diverses nominacions.