Amaia i Jane Birkin actuaran a Temporada Alta 2019

Amaia és una de les noves confirmades de la programació musical de Temporada Alta 2019. La seva naturalitat l’avala: la cantant pamplonesa, que es va donar a conèixer a Operación Triunfo, s’ha guanyat crítica i públic per la versatilitat i l’honestedat que traspua. Després de col·laborar amb Judit Neddermann, Rozalén o Love of Lesbian, aquests últimes mesos ha publicat cançons com “El relámpago” o “Nadíe Podría Hacerlo”, que donen pistes de l’aire que tindrà el seu primer àlbum, Pero No Pasa Nada. Es publicarà a la tardor i es presentarà en una gira de catorze concerts que la portarà, entre d’altres, als escenaris del Festival.

La cantant, que també va protagonitzar el curtmetratge de Temporada Alta 2018, és una de les quatre confirmacions noves del festival, totes musicals. D’altres latituds ens arriba una icona de l’escena francesa: Jane Birkin ve a presentar Symphonie Intime, un homenatge a Serge Gainsbourg a través d’un repertori de cançons mítiques. Vint-i-cinc anys després de la mort de Gainsbourg, Birkin s’acompanyarà dels arranjaments i el piano de Nobuyuki Nakajima i de set músics d’orquestra per interpretar cançons com “La Javanaise” o la “Ballade de Johnny Jane”. Fins ara, el concert ha passat pel Carnegie Hall de Nova York o el Barbican de Londres.

També comptarem amb l’actuació de Joan Dausà, que presenta concerts en teatres i auditoris del territori per acomiadar la gira d’Ara som gegants, premiat com a millor disc de cançó d’autor 2018 a l’Enderrock. I, per als petits de la casa, El Pot Petit vindrà a celebrar deu anys d’existència amb un elenc de tretze músics i un repertori de cançons per a petits i grans: no hi faltaran el lleo vergonyós, la Melmelada Band o el drac Rac. El concert es recomana per a infants d’entre 2 i 8 de anys.

Aquests nous noms se suman a la programació musical que ja hem anunciat fins ara. De Cuba ens arribarà Omara Portuondo, la diva de Buena Vista Social Club, que protagonitzarà una nit de boleros, sons i filin. Pel que fa a la traca local, Judit Neddermann vindrà a acomiadar la gira del disc Nua a ritme a folk, bossa nova i músiques tradicionals; El Petit de Cal Eril, la banda liderada per Joan Pons, tocarà temes d’Energia fosca; i la banda barcelonina Manel farà l’estrena a comarques gironines del seu cinquè àlbum.