Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)

Gabriel Calderón - Joan Carreras

Gabriel Calderón escriu i dirigeix aquest monòleg protagonitzat per Joan Carreras

Un actor s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Porta tota la vida fent papers secundaris i pensa que mereix aquesta oportunitat. Tanmateix, considera que la resta de l’elenc no està a la seva altura i no li agrada res del que li proposa el director. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar. Tots dos són ambiciosos i intel·ligents. Com Ricard III, el Joan no es conforma amb poc, té ànsia de poder i no està disposat a perdre el temps amb actors tous, hipersensibles o mediocres. A mesura que s’entrellacen les seves històries de vida, la relació entre l’actor, el personatge i l’espectador esdevé cada vegada més estreta.

Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard) gira al voltant dels mecanismes de poder contemporanis, el desig i el ressentiment, i proposa una reflexió sobre els límits de l’ambició humana. És guanyadora del Premi Max a Millor Actor, de dos Premis Butaca (Petit format i actor) i d’un Premi de la Crítica (Actor).

Després d’estrenar-se al festival l’any 2020, d’una temporada a Barcelona (Teatre Lliure), dues a Madrid (Teatro de La Abadía) i una llarga gira pels Països Catalans i l’estat espanyol, l’espectacle torna a Temporada Alta aquest any. També es representarà durant el mes de setembre a La Villarroel (Barcelona).

Fitxa artística

Fitxa artística

Text i direcció: Gabriel Calderón

Traducció: Joan Sellent

Intèrpret: Joan Carreras

Escenografia: Laura Clos

Vestuari: Sergi Corbera

Ajudant de vestuari i caracterització: Núria Llunell

Il·luminació: Ganecha Gil

Espai sonor: Ramón Ciércoles

Fotografia: Felipe Mena

Ajudant de direcció: Olivia Basora

Ajudant d’escenografia en pràctiques: Marta Calderón

Cap tècnic: Pere Capell

Tècnic funcions: Àngel Puertas

Regidoria: Roser Puigdevall

Producció executiva: Luz Ferrero

Direcció de producció: Josep Domènech

Producció: Temporada Alta 2020 i Grec 2020. Festival de Barcelona, amb el suport de l’Institut Ramon Llull

Agraïments: Emili Agustí

Veure més
Preu: