Històric 2012

Temporada Alta, un festival de futur

Col·loquem les bases del que haurà de ser el Festival del futur. Comptem amb un pressupost un 30% inferior al de l’any anterior i això marca la programació. Es rebaixa el nombre d’espectacles (un 30% ) i de funcions per centrar-se en el que creiem que hauran de ser les línies de futur: donar més relleu a la creació contemporània, ampliar les relacions internacionals, potenciar l’autoria catalana i treballar més intensament amb els altres agents catalans. Alguns dels artistes destacats d’aquesta edició són Blaï Mateu, Angelica Liddell, La Zaranda, Sol Picó, Zimmerman & Perrot, Sidi Larbi Cherkaoui, William Forsythe, Fabrice Murgia.

 

Espectacles: 80 (+ cinema)
Coproduccions: 21
Estrenes: 43
Espectadors: 47.081 (total) / 90,02% (ocupació)
 Sales: 13 (+ cinema)
Pressupost: 2.025.453,62 €

Cartell 2012, Francesc Torres

El cartell que Francesc Torres ha creat per a l’edició del festival Temporada Alta del 2012 és, a la vegada, una imatge íntima i un manifest sobre la visió que té de les arts escèniques. La protagonista és la mateixa filla de l’artista. Fa cinc o sis anys, Torres va estrenar una de les primeres càmeres digitals amb què va treballar retratant-la. “Primer vaig pensar en utilitzar imatges d’arxiu dels anys vint i trenta, però finalment vaig optar per aquesta. En tot cas, volia que el cartell recordés els saltimbanquis”, afirma l’artista. Pel que fa a la retolació del cartell, la paraula “Alta” acompanya el moviment ascendent de la nena divertint-se en una atracció de fira.

La tria d’aquesta imatge és tota una declaració d’intencions sobre quin teatre agrada a Francesc Torres. Un teatre tan viu i compromès com el seu art. Entre tots els muntatges que ha vist en les darreres dècades en destaca tres que segueix tenint gravats a la retina: una versió d’Antígona dels Living Theatre; un muntatge del Marat Sade, de Peter Weiss, que va veure a Londres; i un dels espectacles que la companyia Squat Theater va muntar a Nova York als anys setanta.
Així, doncs, en el cartell de la pròxima edició del festival Temporada Alta hi ressonen el compromís, el lligam amb la realitat, i els límits cada vegada més difosos entre l’art i la vida que es pot observar en les obres de Francesc Torres. I Aquesta reivindicació, en els temps que corren, és cada vegada més urgent i necessària.

Antoni Ribas

Descarrega’t el cartell

OCULTAR CONTINGUT

Curt 2012

L’ espot amb que, aquest any, es promociona Temporada Alta no explica què és el Festival, sinó el marc en què s’ha fet:  un país cansat i econòmicament exhaust que forma part d’una vella Europa que corre el risc de pensar en el passat enlloc de dibuixar el seu futur.
Aquesta peça publicitària, que signa l’estudi Nanouk Films, s’ha enregistrat en un geriàtric de la ciutat de Girona i compta amb la participació de la soprano Marta Matheu.

OCULTAR CONTINGUT