Històric 2009
Temporada Alta, un festival europeu
La premsa i la crítica consideren aquest edició com una de les millors, tant per l’augment dels espectadors respecte a l’any anterior com per la gran qualitat de les propostes presentades i estrenades en el marc del Festival. La Unió Europea ens dona suport a través de les ajudes econòmiques del programa Interreg IV. Passen per Temporada Alta artistes com William Kentridge, Declan Donnellan, Peter Brook, Daniel Veronese, Claudio Tolcachir, Sidi Larbi, Maria Pagés, Krystian Lupa, The Watermill Theatre, Slava Polunin, Ute Lemper i Christoph Marthaler.
Espectacles: 74 (+ cinema)
Coproduccions: 28
Estrenes: 47 (+ 1 cinema)
Espectadors: 44.962 (total) / 90,66% (ocupació)
Sales: 12 (+ cinema + carrer)
Pressupost: 2.628.648,84 €
Cartell 2009, Antoni Miralda
Viu el París de la dècada de 1960 treballant com a fotògraf de moda per a la revista Elle. Les primeres obres d’artista es coneixen com a objectes assemblage que partiesen de l’acumulació de soldadets de plàstic blanc. És a París on comença a realitzar projectes en els que introdueix el cerimonial del menjar a partir del color i el seu simbolisme.
Resideix a Nova York des de la dècada dem 1970 fins la de 1990. Treballa incidint en l’espai públic al voltant d’allò comestible, com el projecte urbà Wheat & Steak (1981) a Kansas City, una metàfora de la collita en el context nord-americà.
Cal destacar el destacar el Honeymoon Project (1986-1992), que va consistir en la celebració del casament imaginari de l’ Estàtua de la Llibertat i el Monument a Colom a Barcelona, a través del qual va voler explorar la fusió cultural entre el Nou i el Vell Món amb la creació a la mida real dels monuments de l’aixovar dels nuvis. Dins aquest projecte es van realitzar intervencions a Nova York, Barcelona, Venècia, Tòquio, París, Miami, Las Vegas etc. i hi van participar diversos artistes convidats.
Amb la xef Montse Guillén, va crear el reconegut restaurant “El Internacional”, a Tribeca, Nova York i més tard, el “Big Fish Mayaimi” a Miami River.
Va ser el creador del Food Pavilion de la Expo 2000 de Hannover, a partir del concepte del “Menjar com a Cultura”. S’hi van poder veure peces com la Infinity Table, Laptop Altar i Llengua de Llengües i va ser un dels pavellons més visitats de l’ Expo 2000 de Hannover.
Actualment, viu entre Miami i Barcelona, dedicat al FoodCulturaMuseum. Creat el 2000 per Miralda i Guillén com un “Museu sense parets”, té com a objectiu explorar, conservar i difondre la Cultura del Menjar a nivell internacional.
Miralda-FoodCulturaMuseum compta amb una àmplia trajectòria de projectes, entre els que cal destacar “Sabors i Llengües”, basat en la investigació, la participació col·lectiva i la reflexió al voltant de la riquesa gastro-cultural de diverses ciutats: Lima, La Havana (IX Bienal), Buenos Aires, Sao Paulo (27a Biennal) i Mèxic, entre d’altres.
FoodCulturaMuseum s’ha constituït com a Arxiu i Fundació privada sense afany de lucre amb dues seus, una a Barcelona i una altra a Miami on es conserven i enriqueixen les col·leccions FoodCultura:objectes, gràfics, audiovisuals, llibres, música, exemples de llenguatge popular, documents, etc.
Descarrega’t el cartell
OCULTAR CONTINGUT