Històric 2004

La crítica recolza el festival

Presentem una edició molt especial i interessant amb espectacles de Jan Fabre, Thomas Ostermeier, Peter Brook i Johan Simons. Molts crítics premien la nostra tasca i ja ens consideren el millor festival del país. El Ministerio de Cultura col·labora per primera vegada amb Temporada Alta.

Espectacles: 46 (+ cinema)
Coproduccions: 6
Estrenes: 28
Espectadors: 30.825 (total) / 90,15% (ocupació)
 Sales: 4 (+ cinema + carrer)
Pressupost: 626.282,78 €

Cartell 2004, Toni Catany

Arriba a Barcelona a la dècada dels 60 per estudiar Ciències Químiques a la Universitat de Barcelona, però ben aviat ho abandona per dedicar-se a la fotografia de manera autodidacta. Membre fundador del Grup Alabern amb Joan Fontcuberta i Manuel Esclusa, experimenta constantment amb diferents tipus de tècniques, des de les més tradicionals (com ara el calotip del segle XIX) a les més actuals (ús de les polaroides) però totes tractades de manera molt personal, aconseguint unes composicions molt personals, plenes d’harmonia, elegants i intimistes.
Des de la seva primera exposició l’any 1972, la seva obra ha recorregut tot el món, i ha estat guardonat amb nombrosos premis: l’any 1991 va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a França, o el 2001 va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya i el Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura.
La seva obra acull nus i retrats, natures mortes i paisatges de països d’arreu del món. Per al cartell de Temporada Alta, ha utilitzat una de les imatges de la sèrie dedicada a visions de la ciutat de Venècia.