Històric 2001

Sense el Teatre Municipal, però més multidisciplinari que mai

Degut al tancament per obres del Teatre Municipal de Girona perdem l’espai més emblemàtic d’exhibició. Tot i que aquest fet no ens atura ni afecta la fidelitat del públic, sinó més aviat al contrari. Per primera vegada assumim la producció de tres espectacles. Dansa, circ i teatre es tornen a combinar per oferir una edició amb molts noms propis: Pascal Comelade, Sol Picó, Mal Pelo o Gilles Bouillon.

Espectacles: 36 (+ cinema)
Coproduccions: 0
Estrenes: 12
Espectadors: 18.228 (total) / 90,23% (ocupació)
 Sales: 4 (+ cinema Truffaut)
Pressupost: 65.555.552 pesetas

Cartell 2001, Perejaume 

A mig camí entre les pràctiques literàries i les visuals, Perejaume utilitza la pintura, la fotografia, l’escultura, el vídeo, les escenografies i la literatura en les seves creacions, tot amb un llenguatge molt propi i personal, on les relacions més quotidianes prenen nous sentits totalment impensables. Paraula i imatge, tradició i avantguarda que recorren tota la seva trajectòria, des de la primera exposició el 1977 al Cercle de Sant Lluc al seu poemari .
La seva particular redefinició del paisatge el condueix per una cartografia plena de retalls, fragments d’altres quadres, pinzellades i sobretot l’ús d’objectes reinserits en nous espais, on es genera una cadena de nous significats i formes.
En aquest cartell del Festival, Perejaume torna a endinsar-se en el món de l’espectacle: ha estat una referència constant en tot el seu treball, ja des dels inicis (només recordar la seva intervenció al Teatre Municipal de Girona el 1997 o les actuacions al Gran Teatre del Liceu). Per a l’ocasió, una butaca retallada d’una revista de mobles amb la pinzellada matèrica i contundent de l’artista que convida a l’espectador a asseure’s i gaudir del teatre, i alhora, presenta a l’espectador com a part del mateix espectacle.