Històric 2000

El debut de Peter Brook

Peter Brook presenta Le Costume a Temporada Alta. L’afluència de públic al Festival s’estabilitza. Ens mantenim com a plataforma d’exhibició d’artistes nacionals i com a motor de creació i innovació. Ens visiten Dagoll Dagom, Claudio Valdés Curi, Àlex Rigola…

Espectacles: 37 (+ cinema)
Coproduccions: 0
Estrenes: 8
Espectadors: 17.474 (total) / 91,39% (ocupació)
 Sales: 4 (+ cinema Truffaut)
Pressupost: 58.797.233 pesetas

Cartell 2000, Frederic Amat

Estudia disseny de decorats i arquitectura, però ben aviat amplia les seves activitats cap a altres llenguatges artístics, com la fotografia, el cinema, el happening o la performance: ja des dels inicis, tota la seva trajectòria artística uneix les arts plàstiques i les escèniques en una dialèctica molt interessant on es fa evident la seva expressivitat i simbolisme.
La seva obra plàstica, que s’ha exposat arreu del món, s’inclou dins les tendències experimentals i conceptuals de la dècada dels 70: obres on s’utilitza el color com a eina d’expressió, amb unes constants simbòliques que recorreran totes les seves creacions, lligades a l’art de cultures primitives i alhora a l’art romànic català o a artistes del segle XX com Miró, Tàpies o Brossa. Utilitza materials i suports de diferents tipus combinats amb tècniques molt variades: litografies, serigrafies, collage, estris quotidians, …
Aquesta heterogeneïtat també es fa palesa en les seves escenografies teatrals que ha realitzat per a directors de reconegut prestigi internacional.
Per al cartell de Temporada Alta el color n’és el gran protagonista: el vermell i el negre dibuixen aquesta figura enigmàtica de pinzellada àgil i precisa oberta a la descoberta de la seva simbologia.