Històric 1999

Un nou rumb

Assolim la maduresa i comencem a pensar en la propera etapa del projecte i en el paper que hi hauran de jugar el teatre català i estatal, sense oblidar-se de l’europeu. Artistes com Rosa Novell, Lluís Homar, Mario Gas, Roger Bernat o Josef Nadj visiten un festival que cada any agafa més rellevància.

Espectacles: 31 (+ cinema)
Coproduccions: 0
Estrenes: 9
Espectadors: 20.647 (total) / 84,75% (ocupació)
 Sales: 3 (+ Albéniz + carrer)
Pressupost: 48.861.450 pesetas

Cartell 1999, Carme Sanglas  

El cartell que va presentar l’artista Carme Sanglas per a l’edició de 1999 del festival Temporada Alta, és un clar exemple de les seves creacions: Hamlet i la seva calavera estan tractats de manera molt sintètica i esquemàtica, respirant un aire càlid de silenci i intimitat, suspesos en un fons neutre que ens remet a un escenari estrany i mític que acompanya a la reflexió.
La seva trajectòria artística és una de les més coherents del panorama català: utilitza una iconografia molt personal que ha anat construint amb els anys sense deixar de banda l’experimentació i recerca de nous camins (treballa amb diferents materials i suports). En moltes de les seves creacions s’hi respira una atmosfera que convida a la reflexió, i sobretot a intentar recorre el camí que ha seguit l’artista en aquesta via d’introspecció personal cap a aquests mons onírics.
Les seves figures de contorns definits per una marcada línia negra ens remeten al sintetisme de l’art medieval, suspeses en fons buit, sense paisatge. Els seus paisatges austers desprenen, però, una gran sensualitat i espiritualitat (paisatges interiors a la llum de la lluna, barques solitàries, etc.).