Històric 1997

Teatre de Salt, un nou espai del Festival

Ampliem els espais d’exhibició del Festival amb la inauguració del Teatre de Salt i oferim una programació amb diverses disciplines escèniques. Marta Carrasco, Jango Edwards o Núria Espert en són alguns dels noms destacables. La presència internacional segueix incrementant amb artistes de la talla de Hanna Schygull o Robert Lepage.

Espectacles: 18 (+ cinema)
Coproduccions: 0
Estrenes: 11
Espectadors: 11.773 (total) / 82,59% (ocupació)
 Sales: (+ cinema Truffaut + carrer)
Pressupost: 27.896.110 pesetas

Cartell 1997, Narcís Comadira

Poeta i pintor, a més de traductor, dramaturg, articulista, crític literari, etc.
Llicenciat en Filologia i Història de l’Art, ha estat guardonat amb diversos premis, com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de la Crítica. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
La seva poesia tendeix cap a les formes clàssiques, la contemplació i la ironia, tot amb un gran rigor mètric. Les seves traduccions, normalment de l’italià i de l’anglès, inclouen a autors com ara G. Leopardi, G. Bassani, E. Di Filippo, L. Pirandello, W.H. Auden o R. Rowell.
La combinació de la seva vocació literària amb la pictòrica fa que la pràctica d’aquestes dues disciplines estiguin completament lligades en les seves creacions, donant com a fruit una visió molt especial de la realitat.
La seva obra pictòrica es caracteritza pel traç vigorós i colorista, de formes geomètriques senzilles però de gran força visual. Tractat amb colors plans però vius, com en moltes de les seves creacions, al cartell de Temporada Alta els temes vegetals i els casolans hi són presents: l’arbre, la cadira i el teló amb les llums de l’escena oberts ens indiquen que tot és a punt perquè comenci l’espectacle.