Plaça de la Catedral de Girona

Catedral de Girona (interior)

Plaça de la Catedral, s/n - Girona 17004
Girona i Salt

La Catedral de Girona, un magnífic exemple de l’arquitectura gòtica catalana, s’alça majestuosa al cor de la ciutat vella de Girona, Catalunya. Amb més de mil anys d’història, aquesta imponent estructura és un testimoni viu del passat glorificat de la regió.

La seva façana, ornamentada amb detalls esculturals intricats, captiva la mirada dels visitants des del primer moment. L’entrada principal, flanquejada per dues torres massisses, transmet una sensació de grandesa i serenor.

A l’interior, on es realitzen habitualment els espectacles del festival,els visitants són rebuts per una nau central elevada i àmplia, adornada amb finestres de vidre emplomades que projecten llums multicolors. Les voltes de creueria i els arcs apuntats creen una sensació d’altura i amplitud, mentre que els retaules, els sepulcres i les pintures religioses que adornen les parets capturen l’atenció dels observadors amb la seva intrínseca bellesa i significat espiritual.

La primera vegada que Temporada Alta va programar un espectacle dins de la Catedral de Girona va ser el 2022 amb Confessions de Sant Agustí, lectura interpreada per Joan Carreras.

La catedral també alberga el Tapestry de la Creació, una obra mestra del romànic català, i el campanar més alt de tota Catalunya, des del qual es pot gaudir d’una vista espectacular de la ciutat i els seus voltants.

Amb la seva rica història i la seva arquitectura impressionant, la Catedral de Girona continua sent un lloc de veneració, contemplació i admiració per a visitants de tot el món, més enllà de fer-se servir com a escenari espectacular per a algunes propostes del festival.

On pots aparcar?

– Pàrquing gratuït de la Copa.

L'espai no té esdeveniments programats properament