plaça 1 d'octubre

Plaça de l’1 d’Octubre (Girona)

Girona i Salt

La Plaça 1 d’Octubre de Girona és un lloc emblemàtic situat al cor de la ciutat de Girona, a Catalunya. Aquesta plaça va adquirir el seu nom en honor a l’1 d’octubre de 2017, data en què es va celebrar el referèndum d’independència de Catalunya. És un espai públic que ha guanyat una gran importància simbòlica.

La plaça té una àmplia àrea pavimentada i està envoltada de diversos edificis, restaurants i comerços. El seu punt central és marcat per una escultura o monument que simbolitza la lluita per la independència o commemorativa de l’1 d’octubre. És un lloc de reunió i manifestació freqüent per a aquells que defensen la causa independentista i altres moviments socials.

A banda de la seva connotació política, la Plaça 1 d’Octubre de Girona és també un punt de trobada per a la ciutadania en general. Les seves àmplies voreres ofereixen espai per al passeig i la conversa, i sovint acull esdeveniments culturals, concerts i activitats recreatives. La seva ubicació cèntrica la converteix en un lloc popular per a locals i visitants, que gaudeixen de la seva atmosfera vibrant i animada.

La Plaça 1 d’Octubre de Girona és, en definitiva, molt més que un simple espai públic; és un símbol de la lluita política i la resistència, així com un punt de trobada per a la comunitat gironina i un testimoni de la història contemporània de Catalunya.

Temporada Alta ha fet servir aquest espai per espectacles a l’aire lliure com la festa Artèria o l’espectacle de dansa del projecte PPP.

L'espai no té esdeveniments programats properament