Cinèfils

Cinema

El cinema també forma part de Temporada Alta, amb pre-estrenes al cinema Truffaut de Girona i diverses propostes cinematogràfiques que complementen la programació del Festival.

El curt de Temporada Alta

Els curtmetratges promocionals de Temporada Alta han estat reconeguts amb diversos premis de disseny i comunicació audiovisual: Premi Grand Laus i German (L’incendi, 2018) The Pleasure Island, 2017) i Premi Laus d’Or (Tragèdia, el cant de la cabra, 2015).

Aquest és un fet simptomàtic dels propòsits que hi ha a la base d’aquests treballs. No es tracta d’espots comercials, sinó de peces artístiques amb firma d’autor.

Cine i Escena

Malgrat tractar-se d’un festival eminentment d’arts escèniques, el cinema hi ha anat guanyant presència durant els darrers anys, amb una secció amb entitat pròpia. A Temporada Alta volem explorar nous ponts de diàleg entre el llenguatge escènic i el llenguatge cinematogràfic, posar en contacte aquestes disciplines a través d’iniciatives com The One Project. El cicle Cine i Escena és una secció de la programació de Temporada Alta que vol casar els dos llenguatges i que ofereix pel·lícules temàticament relacionades amb les arts escèniques.

The One Project

Temporada Alta i Nanouk Films impulsem The One Project, una proposta que uneix cinema i arts escèniques.

The One Project selecciona un artista del món de les arts escèniques i li planteja un repte: fer cinema (en molts casos, per primera vegada). La proposta consisteix en fer un curtmetratge ajustant-se a unes premisses concretes i adreçat a un públic majoritari.

Notícies

Ja ha començat el 3r Seminari A Tempo – Arts i Formació

Aquest matí ha començat la primera jornada de la 3ra edició del Seminari A Tempo. Un any més, es proposa aquest Seminari d’estiu  per potenciar les relacions entre el món cultural i de les arts escèniques i el món educatiu. El Seminari, que se celebra des d’aquest matí al dia 11 de juliol al Centre

Amaia i Jane Birkin actuaran a Temporada Alta 2019

Amaia és una de les noves confirmades de la programació musical de Temporada Alta 2019. La seva naturalitat l’avala: la cantant pamplonesa, que es va donar a conèixer a Operación Triunfo, s’ha guanyat crítica i públic per la versatilitat i l’honestedat que traspua. Després de col·laborar amb Judit Neddermann, Rozalén o Love of Lesbian, aquests

Christiane Jatahy, Angélica Liddell o Rosa Maria Sardà: més noms de TA19

Temporada Alta encara la 28ª edició amb un total de 21 coproduccions, que sumen grans noms de l’escena internacional i directors i dramaturgs del país, tan consagrats com emergents. El festival teixeix aliances amb companyies, productores, teatres i altres festivals i es posiciona com un dels motors escènics de casa nostra. Fins ara s’han posat