< Agost >

A Tempo - Arts i Formació

Edició 2020-21

Després de tres anys generant i promovent espais d’interacció entre arts i educació a les comarques gironines, el projecte educatiu A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta continua apostant en la seva quarta edició per formar una ciutadania crítica que participi activament de la vida cultural del territori. L’art i l’educació és un binomi, ara, més necessari que mai per fer front als reptes i a la incertesa que es planteja en el món educatiu durant el curs 2020-21 .

En el marc d’aquest context, A Tempo – Arts i Formació ofereix, des de les arts, metodologies i espais d’aprenentatges que facin créixer a l’alumnat i donin suport a la tasca del professorat a partir de dos tipus d’accions:

1. Activitats

A Tempo desenvolupa activitats artístiques en horari lectiu i gratuïtes que es programen dins i fora dels centres educatius dirigides a estudiants tant de primària com secundària:

  • Temporada Alta a l’Aula: transmetem valors i generem debat i reflexió a les aules a partir d’espectacles de teatre i dansa ideats com a recurs pedagògic.
  • Torneig de Dramatúrgia per a Instituts: endinsem estudiants de 4t d’ESO i batxillerat en el procés de creació de textos teatrals amb l’acompanyament de professionals donant-los l’oportunitat de participar i contribuir en un espectacle únic entre instituts.
  • Artistes més enllà de l’aula: acostem artistes, creadors i professionals de la cultura als centres de secundària de manera telemàtica donant a conèixer la seva professió i compartint amb el professorat eines d’arts escèniques per treballar amb l’alumnat competències culturals i artístiques.

2. Formació 

A Tempo també porta a terme accions formatives en pedagogies artístiques que es desenvolupen al llarg de tot el curs escolar dirigides tant a professionals de les arts com de l’educació:

  • Itinerari de Formació: organitzem un conjunt de jornades durant el curs escolar amb l’objectiu de reflexionar entorn el paper de les arts escèniques en l’educació i proporcionar eines artístiques per aplicar a l’aula a través d’un seguit de vídeos formatius.
  • V Seminari A Tempo: proporcionem una formació basada en les arts en una trobada anual entre professionals de les arts i l’educació, que inclou un acompanyament pedagògic integral i l’acreditació de diversos perfils docents.
  • Crea el teu projecte: donem suport artístic i pedagògic a projectes d’escoles i instituts aportant els recursos professionals necessaris.

Com us podeu inscriure?

Al web de la Fundació La Ciutat Invisible, hi trobaràs els enllaços corresponents a cadascuna de les activitats i l’itinerari de formació. També, us podeu inscriure al butlletí trimestral per estar al dia de totes les novetats, notícies i detalls del projecte.

Per qualsevol dubte, podeu escriure’ns al correu electrònic: atempo@ciutatinvisible.org

Edicions anteriors

En la seva tercera edició, A Tempo – Arts i Formació aposta especialment per la contribució dels joves a la cultura amb el Torneig de dramatúrgia per a Instituts i amplia l’oferta d’espectacles de Temporada Alta a l’aula a tots els cicles de primària i secundària. El projecte ha arribat aquest curs a 14 centres educatius més que l’any anterior i ha desenvolupant propostes telemàtiques durant l’estat d’alarma per la Covid-19. Més de 5.000 estudiants s’han endinsat un any més a la vida cultural de Girona i Salt de la mà d’artistes professionals. Consulta la memòria.

Per a més  informació del projecte contacta amb l’equip d’A Tempo a través d’aquest correu electrònic: atempo@ciutatinvisible.org