< Maig >

A Tempo, Arts i Formació

Edició 2019-2020

Des de l’any 2017, A Tempo – Arts i Formació contribueix a connectar el món de les arts i el món de l’educació a les comarques gironines. La seva aposta continua sent la de teixir vincles entre el món educatiu i el món artístic amb la voluntat de formar a professionals de l’àmbit de les pedagogies culturals, facilitar l’accés i la participació activa dels joves a la vida cultural i fomentar processos d’innovació docent a través de la interrelació entre professionals de la cultura i de l’educació.

Activitats

A Tempo desenvolupa un seguit d’activitats gratuïtes pensades per a tots els cicles de primària i secundària en el marc de Temporada Alta amb l’objectiu de vincular les arts escèniques amb el món educatiu. Ja s’han obert les inscripcions a:

  • Temporada Alta a l’Aula: espectacles que es programen majoritàriament a les mateixes aules de les escoles durant el primer trimestre del curs escolar per tractar temes relacionats amb el desenvolupament personal, com l’autoconeixement, l’empatia i el respecte a la diferència, i altres d’actualitat com la conscienciació sobre el bullying o la cultura de la pau.
  • Artistes a l’Aula: artistes o companyies que participen en l’actual edició del Festival van a les aules durant el segon trimestre del curs escolar per compartir i treballar competències socials, musicals, de lectura, escriptura, expressió física o creativa, segons les necessitats del grup o l’artista. 

Vols participar-hi?

Què cal fer per inscriure’t i sol·licitar les activitats d’A Tempo a la teva escola, institut o cicle superior?

  1. Sol·licita l’activitat aquí abans del 30 de setembre marcant les teves preferències
  2. Ens posarem en contacte amb tu per confirmar les dates
  3. T’enviarem un dossier orientatiu i els drets d’imatge a signar per les famílies
  4.  Uns dies abans de la sessió, és important que puguis preparar l’alumnat per l’activitat
  5. Gaudeix l’experiència!

Altres activitats per a escoles i instituts

Més enllà de donar suport a les escoles en diversos projectes educatius, hem començat a treballar, juntament amb la Fundació La Ciutat Invisible, en diversos projectes Escoles Tàndem. L’objectiu principal dels projectes es posar a treballar plegats un centre educatiu i una institució de referència durant tres cursos, amb l’objectiu de singularitzar una escola o institut en el marc d’un procés d’innovació. 

La relació entre la Fundació La Ciutat InvisibleTemporada Alta i els projectes Tàndem es va inciar el curs 18/19 amb el desenvolupament de la primera aliança entre el festival i l’Institut Salvador Sunyer de Salt. Aquest proper curs, la iniciatvia s’amplia en finsa quatre centres educatius: l’Institut Salvador Sunyer, l’escola de Font de la Pólvora, l’escola de Vila-roja i l’escola Sagrada Família.

En edicions anteriors...

A l’última edició hi van participar un total de 34 centres educatius, 6.472 estudiants, 657 docents i 87 artistes al llarg de nou mesos, d’octubre a juny. Enguany, el projecte no aspira a créixer numèricament sinó a consolidar les relacions ja establertes, ja que, si bé aprofita un marc únic com és el de Temporada Alta, les accions d’A Tempo tenen una continuïtat més enllà de la durada del festival.

Per a més  informació del projecte contacta amb l’equip d’A Tempo a través d’aquest correu electrònic: atempo@ciutatinvisible.org